P1100767

De rappe carré-Confutuur-taart van David Alleweireldt

Ingrediënten:

  • 2 rollen bladerdeeg, kant-en-klaar
  • 200 gram confituur (meestal abrikoos, mag zeker ook iets anders zijn, afhankelijk van je persoonlijke smaak)
  • 1 ei

Leg bakpapier in een ronde taartvorm (28-30 cm)

  • druk er 1 vel bladerdeeg goed in aan
  • prik met een vork over het ganse bladerdeeg (dit voorkomt dat de taart gaat rijzen)
  • verdeel de confituur over het deeg
  • maak van het andere vel bladerdeeg repen van ongeveer 1 cm breed en leg ze over elkaar op de confituur (je kan gerust ook een ander motiefke proberen)
  • klop het ei los en strijk er mee over het bladerdeeg
  • de taart mag nu in een voorverwarmde oven (200 graden), 20 à 25 minuutjes; houd de taart goed in het oog want er treedt rap verbranding op wegens de suiker in de confituur
  • laten afkoelen en serveren
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s